Fasole batuta cu carnati si varza murata

de reisnaor_2006 in Mancaruri cu carne, 21 Apr 2015 | 5931 vizualizari

 

Un preparat clasic al bucatariei romanesti !

 

INGREDIENTE

  • 500 g de fasole
  • 2 ceape mari
  • 1 pereche de carnati de casa
  • 1 ramura de cimbru
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lg boia dulce
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta cu carnati si varza murata:

Se lasa fasolea in apa rece peste noapte. Se fierbe fasolea in apa rece, adaugand o ceapa, o ramura de cimbru, o foaie de dafin si piper. Cand da in clocot, strecuram fasolea si schimbam apa. Cand schimbam apa, punem inca o lingurita de sare si asteptam pana da in clocot apoi punem iar fasolea la fiert. Dupa ce bobul e aproape gata fiert saram dupa gust.

Fasolea fiarta o punem pe rand in blender si putina zeama din care a fiert si o facem pasta. Ceapa ramasa, nu fiarta o taiem fidelute si o punem la calit cu ulei, cand este calita adaugam boiaua dulce si omogenizam. Carnatii ii taiem bucati si-l prajim separat.

Intr-un vas de yena asezam fasolea pasata si peste turnam ceapa calita, eu torn si uleiul ca asa ne place, asezam si bucatile de carnati prajiti si servim alaturi de salata de varza.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca folositi mixerul pentru a bate fasolea, aveti grija sa fie si putin lichid in care au fiert boabele, deoarece altfel e prea densa si se poate defecta mixerul din cauza efortului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta cu carnati si varza murata" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fasole cu ciolan